11 maj, 2018

Det fina vädret håller i sig och det gör även vårt cykeltema. Denna kortare cykelberättelse handlar om familjen Ekensten som gärna cyklar tillsammans! Familjen består av mamma Ann-Charlotte, Pappa Matti, storebror John och lillasyster Malin. Malin föddes med Downs syndrom och på den fina bilden cyklar hon och Matti på deras påhängscykel.

Malin och Matti cyklar på en påhängscykel på en camping
Malin och Matti cyklar

Malin, hur känner du när du tittar på cykelbilden?

– Jag är bra på att cykla!

Var det en rolig utflykt?

– Ja! Vi cyklade på en camping.

Matti, hur har ni gjort för att komma ut och cykla ihop i familjen?

– Vi har använt den här påhängscykeln ett par år nu. I början tyckte Malin att det var läskigt eftersom det vinglar lite men nu funkar det bra.

Hur minns du just den här stunden på bilden?

– Det här var en lite speciell cykeltur eftersom vi cyklade framför en fotograf som skulle ta bilder till ett campingreportage.

Blir det fler cykelutflykter i år?

– Det blir säkert många cykelutflykter! Malin orkar inte sitta med jättelånga sträckor men på sommaren brukar vi cykla till badet.

Mamma Ann-Charlotte berättar att påhängscykeln är en billig, men väldigt bra, variant från Biltema. Malin har en cykel med stödhjul också, men den tycker hon inte är så rolig att cykla på.

Snart kommer även ett längre reportage om familjen Ekensten som handlar om böcker, läsning och om Ann-Charlottes författarskap med fokus på lättläst litteratur. Cykelbildens fotograf: Mari Nälsén.

Bli del av en stöttande gemenskap!

Att skapa en profil på Our Normal är enkelt och helt kostnadsfritt. Profilsidorna är enbart synliga för andra medlemmar. Bli en del av gemenskapen för att kunna ta nya kontakter och finnas där för andra familjer!

Läs mer

Missa aldrig en nyhet från oss

Ange din e-postadress för att få vårt nyhetsbrev. (Vi lovar att bara skicka nyhetsbrev lagom ofta! Du kan enkelt avsluta din prenumeration när du vill.)
Our Normal