Strössla med böcker och prata om det ni läser

Författaren Ann-Charlotte Ekensten skriver lättlästa böcker för barn och vuxna – både skönlitterära böcker och faktaböcker. Vi har träffat henne för att prata om böcker, familjeliv och hur man får barnen intresserade av läsning.

2018-06-14

Läs hela inlägget

“Att cykla är frihet för oss”

Denna kortare cykelberättelse handlar om familjen Ekensten som gärna cyklar tillsammans! Dottern Malin föddes med Downs syndrom och här berättar hon och pappa Matti om deras cykelerfarenheter.

2018-05-11

Läs hela inlägget

“Det är roligt att cykla iväg själv!”

Att cykla tillsammans är något som många kanske tar lite för givet, men som kan vara ett större steg att ta för flera familjer. I detta reportage berättar mamma Hanna och Viggo om familjens cykelerfarenheter från både hemmakvarteret och från en längre tur till ön Ven.

2018-05-09

Läs hela inlägget

“Jag vill dela med mig av det jag fått lära mig genom åren”

Malin är tvåbarnsmamma, egenföretagare och full av idéer. Sonen Max föddes med en immunsjukdom och har även andra komplikationer som påverkar livet dygnet runt. I vintras medverkade Malin i Kalla Fakta där familjens situation och deras kamp för sina rättigheter uppmärksammades.

2018-04-10

Läs hela inlägget

En meningsfull fritid är viktig för alla

Fritidsinfo.se är Zandras brinnande intresse och stora kall i livet. Erfarenheten av att ha vuxit upp med en bror med autism och kognitiv funktionsnedsättning har gjort Zandra väl medveten om behoven som finns, och hur viktigt det är med en meningsfull fritid.

2018-03-26

Läs hela inlägget

Just barnkalas kan vara en sådan stigmatiserande grej

Med ett brinnande engagemang har den sociala entreprenören och pappan Johan Wendt bland annat startat framgångsrika Mattecentrum. När en av hans tvillingdöttrar blev diagnostiserad inom autismspektrumet grundade han Ung Autism, och i höstas anordnade han ett stort barnkalas på Kungliga Operan dit alla vara välkomna.

2018-03-13

Läs hela inlägget

Om familjelivet och att underlätta vardagen med hjälp av digitala verktyg

Vi åkte till Norrköping för att träffa Susanne och prata om familjeliv, vardagstips och hennes engagemang kring att stötta och peppa andra familjer. Med erfarenhet från sitt eget föräldraskap startade hon för ett år sedan också Funktionskompassen.se.

2018-03-02

Läs hela inlägget

Familjen Nordelöf i fjällen

Familjen Nordelöf spenderade sportlovet i Norska Hafjell. Här svarar mamma Anna på några frågor om dagarna i backen och kvällarna i stugan!

2018-02-21

Läs hela inlägget

Vi brukar tänka att vi fyller luckor i samhället

Forum SKILL arbetar just nu med projektet ”Något har hänt”, vilket handlar om att ta fram informerande material om sexuell utsatthet för personer med intellektuella funktionsvariationer. Detta sker i sviterna av det tidigare projektet ”Så funkar sex”. Vi har pratat med Rebecca som berättade om projekten och Forums SKILLs övergripande arbete.

2018-02-16

Läs hela inlägget

”Var är alla pappor?”

Conny bloggar om reflektioner och vardagsbetraktelser från familjelivet med två tjejer på 9 och 2,5 år. Han återkommer ofta till ämnen som rör föräldraskap, familjevardag, infertilitet, adoption och dövhetsperspektiv. Vi har träffat honom och hans familj för en pratstund!

2018-01-12

Läs hela inlägget

Genom att hjälpas åt behöver inte alla uppfinna hjulen på nytt

Jenny är mamma till Fabian som föddes med en mycket sällsynt diagnos. Här berättar hon om varför de är med på Our Normal och vad de tror att nya familjekontakter kan betyda både för dem och för andra.

2017-11-21

Läs hela inlägget

Vi som Funkisfamilj har lika mycket vardag som alla andra

Med sitt instagramkonto Funkisfamilj.nu delar Sofia dagligen med sig av vardagen med femårige sonens funktionsvariation. Här berättar hon om varför hon startat kontot och också om vad kontakten med andra familjer betytt; "Andra familjer är min viktigaste kunskapsbas!"

2017-10-31

Läs hela inlägget

Min drivkraft är att ge en röst till dem som hörs minst

Idag 6 oktober uppmärksammas World CP Day världen över och vi har pratat med Therese Siverbo, grundare till Svenska CP-föreningen om varför dagen är viktig att uppmärksamma!

2017-10-06

Läs hela inlägget

En app för att ge bättre förutsättningar för kommunikation

Johanna och Lina har varit med och tagit fram RättVisat - en app som gör det möjligt att förbereda direktkommunikationen mellan en person med kommunikationssvårigheter och andra i dess omgivning, som t.ex. skola, assistenter, läkarbesök eller boende.

2017-09-07

Läs hela inlägget

Hos oss utmanar alla sig i löparspåret – på sina villkor.

Niclas och hans dotter Melina har båda löparintresset gemensamt. När det visade sig finnas många anpassade lopp, men saknas bra träningsgrupper för löpning tog Niclas initiativet att starta gruppen Bara Vanlig Löpning.

2017-07-07

Läs hela inlägget

Egen bostad genom föräldrakooperativ – det bästa vi har gjort!

Vi har träffat Elaine och hennes dotter Pia hemma hos Pia. Elaine berättar om hur resan till att skapa det egna boendet för hennes dotter gick till och delar med sig av sina råd till familjer som står inför liknande situationer.

2017-05-23

Läs hela inlägget

Med rätt stöd tror vi alla barn kan hitta sina superkrafter

Vi fick chansen att ställa några frågor till Anton som är grundare till appen DayCape - som är ett redskap för barn att enkelt kunna göra visuella scheman för sina dagar.

2017-04-19

Läs hela inlägget

Med Our Normal vill vi sänka trösklarna för familjer att ta kontakt

Jenny berättar i samband med internationella Downs-syndrom-dagen i en intervju med föräldrasajten Rulla vagn om sin familj, sin upplevelse av föräldraskapet och om varför hon tagit initiativet till att starta Our Normal.

2017-03-22

Läs hela inlägget

Det gav en kick att träffa andra som förstod

Johanna som är mamma till Elton och Noomi berättar om sin familj, om värdet av att träffa andra familjer, och om sitt engagemang i NOC - Nätverket för ovanliga kromosomavvikelser.

2017-02-25

Läs hela inlägget

Som syskon delar man ofta vissa liknande erfarenheter

Sara berättar om sina erfarenheter av att växa upp med en bror med CP-skada. Idag leder Sara syskonnätverket "Siblings by Passalen" - ett nätverk där både unga och äldre kan umgås och erfarenheten av att ha ett syskon med en funktionsvariation.

2017-02-20

Läs hela inlägget

Missa aldrig en nyhet från oss

Ange din e-postadress för att få vårt nyhetsbrev.