Astrid Lindgrens värld

Astrid Lindgrens värld

280 kr - 670 kr beroende på säsong och antal dagar SEK för barn - 200 kr - 500 kr beroende på säsong och antal dagar SEK för vuxna

Här blir Astrid Lindgrens sagor till verklighet! Miljöer och teatrar skildrar Pippi, Emil, Ronja och många av de andra av Astrid Lindgrens många älskade karaktärer. Astrid Lindgrens värld arbetar med stort engagemang för att göra parken och dess innehåll åtkomlig och tillgänglig för alla. Informationen nedan är hämtad från Astrid Lindgren världs officiella webbplats.

Anpassningar

 • Fysisk rörelse / Mobilitet

  - Terräng relativt fri från nivåskillnader, gott om öppna ytor. Det är cirka 1700 meter runt hela parken om man följer huvudleden. - Cirka 50 meter från entrén finns markerade platser för personer med rörelsenedsättningar. (Ordinarie p-avgift gäller) - Entréavgift betalas i biljettkassorna som alla är rullstolsanpassade. - Ett begränsat antal rullstolar finns att låna. - Alla föreställningar vid de större miljöerna har avsedda platser för rullstolar

 • Syn

  - Ledarhund i sele och väst får följa med in i parken utan extra kostnad. Ledarhundar och service- och signalhundar är dock inte välkomna in i byggnader/uteserveringar med hänsyn för allergiker.

 • Hörsel

  - Alla föreställningar genomförs med högtalare - Bärbara hörslingor finns till utlåning (trådlöst system med en mottagare och en personlig hörslinga som man hänger runt halsen, alternativt i ett par hörlurar). - I mottagaren väljer man vilken teatermiljö man vill lyssna på. - Teckenspråkstolkar medverkar i vissa föreställningar under flera tillfällen per säsong. Teckenspråkstolkarna är då en del i föreställningarna och ges både kostym, karaktärer och regi så att deras medverkan blir en naturlig del av teatern. Hitta aktuella datum här: https://www.astridlindgrensvarld.se/teckensprakstolkning/

 • Inlärning, språk och kommunikation

  - Teckenspråkstolkar medverkar i vissa föreställningar under flera tillfällen per säsong. Teckenspråkstolkarna är då en del i föreställningarna och ges både kostym, karaktärer och regi så att deras medverkan blir en naturlig del av teatern. Hitta aktuella datum här: https://www.astridlindgrensvarld.se/teckensprakstolkning/ - Ingen uppgift om lättläst information.

Information

 • Toalett
 • Mat / Fika
 • Vilorum
 • Ledsagarintyg krävs

Övrig beskrivning

Gäst med funktionsnedsättning betalar ordinarie entrépris. Medföljande personlig assistent/ledsagare har fri entré vid uppvisande av ledsagarbevis. Ledsagarbeviset måste vara utfärdat med personliga uppgifter på både ledsagaren och på personen som har en funktionsnedsättning. Förälder till barn med funktionsnedsättning får inte fri entré om denne inte är anställd ledsagare och kan uppvisa ledsagarbevis. Ledarhund i sele och väst får följa med in i parken utan extra kostnad. Ledarhundar och service- och signalhundar är dock inte välkomna in i byggnader/uteserveringar med hänsyn för allergiker. Alla restauranger är anpassade för rullstolar. Astrid Lindgrens värld har ett samarbete med Svenska EQUALITY, som har gjort en tillgänglighetsinventering i parken. Du finner den här.

Kontakt och frågor!

Astrid Lindgrens Värld
598 85 Vimmerby

-3

Vardagar: Se https://www.astridlindgrensvarld.se/ för aktuella öppettider

Lördagar: Se https://www.astridlindgrensvarld.se/ för aktuella öppettider

Söndagar/helgdag: Se https://www.astridlindgrensvarld.se/ för aktuella öppettider

Omdömen & rekommendationer

Skriv ett omdöme om Astrid Lindgrens värld

Övergripande betyg

Bli del av en stöttande gemenskap!

Att skapa en profil på Our Normal är enkelt och helt kostnadsfritt. Profilsidorna är enbart synliga för andra medlemmar. Bli en del av gemenskapen för att kunna ta nya kontakter och finnas där för andra familjer!

Läs mer

Missa aldrig en nyhet från oss

Ange din e-postadress för att få vårt nyhetsbrev. (Vi lovar att bara skicka nyhetsbrev lagom ofta! Du kan enkelt avsluta din prenumeration när du vill.)