Kolmården

Kolmården

Kolmården är en destination fylld av upplevelser för alla åldrar. Det är Nordens största djurpark, och där finns även berg- och dalbanor, Bamses värld, Spa och ett Vildmarkshotell.

Kolmården har som mål att djurparken ska vara tillgänglig för alla och arbetar ständigt för att underlätta för gäster med funktionsvariation.

Bra att känna till är att terrängen i djurparken är kuperad med många backar och ganska stora avstånd mellan attraktionerna.

Omslagsfoto: Kolmården/Rickard Monéus

Pris

Dagsentré: 0-499. 499.

Anpassningar

 • Fysisk rörelse / Mobilitet

  Parkering för rörelsehindrade finns intill biljettkassorna.

  Kolmården erbjuder ett begränsat antal rullstolar som gäster får låna.

  Vid större visningar och shower finns det också avsedda platser för rullstolar.

  Alla restauranger är anpassade för rullstolar.

  Anpassade toaletter finns på flera platser i parken.

 • Syn

  Ledarhund i sele och väst får följa med in i djurparken utan extra kostnad. Vid inpassering ska vaccinationsintyg uppvisas.

 • Hörsel

  Certifierad hörslinga finns vid Delfinshowen Life i Delfinarium. Hörslingan finns i sektion C, D och E. Alla övriga djurvisningar genomförs med högtalare.

 • learning_communication Inlärning, språk och kommunikation

  Tillgänglighetsarmband - se mer under "Övrig beskrivning".

 • Koncentration & interaktion

  Tillgänglighetsarmband - se mer under "Övrig beskrivning".

Information

 • Toalett
 • Mat / Fika
 • Vilorum
 • Ledsagarintyg krävs

Övrig beskrivning

Ledsagare eller assistent till en gäst med synlig eller dold funktionsvariation har fri entré vid uppvisande av ett intyg från vårdgivare, assistansbolag eller kommun. Kontakta biljettkassorna eller Gästservice för mer information.

Ett tillgänglighetsarmband kan fås mot uppvisande av intyg. Det gör det möjligt att använda utgången som entré vid de flesta av åkattraktionerna samt möjlighet att åka ett extra varv utan att kliva ur för den som behöver. Se Kolmårdens webbplats för mer detaljerad info.

Kontakt och frågor!

Kolmården, Sweden

Vardagar: 10.00-18.00

Lördagar: 10.00-18.00

Söndagar/helgdag: 10.00-18.00

Omdömen

Mamma

Tillgänglighetsarmbandet är verkligen toppen, och bra info på hemsidan om hur det fungerar och vad som gäller kring armbandet. Vi fick fint bemötande av personalen överallt i parken. När sittplatserna vid de hänvisade platserna för rullstolar var fullsatta på delfinshowen fick resten av familjen stolar att sitta på. Ett litet minus är gångstråken i Bamses värld, de är smala och det är därför svårt att ta sig fram med rullstol när det är mycket folk.

@nordlyckan
2019-07-04
Skriv ett omdöme om Kolmården

Övergripande betyg

Bli del av en stöttande gemenskap!

Att skapa en profil på Our Normal är enkelt och helt kostnadsfritt. Profilsidorna är enbart synliga för andra medlemmar. Bli en del av gemenskapen för att kunna ta nya kontakter och finnas där för andra familjer!

Läs mer

Missa aldrig en nyhet från oss

Ange din e-postadress för att få vårt nyhetsbrev. (Vi lovar att bara skicka nyhetsbrev lagom ofta! Du kan enkelt avsluta din prenumeration när du vill.)