Öppna förskolan TilLiten

Öppna förskolan TilLiten

Att välkomna ett barn till världen är en omvälvande upplevelse för de allra flesta. Om du får ett barn som har en funktionsnedsättning kan livet ta en vändning som du inte hade räknat med. Då kan det vara tryggt att veta att det finns möjlighet att träffa andra föräldrar i samma situation. TilLiten är en mötesplats för barn 0-6 år som har en funktionsnedsättning, och deras föräldrar, syskon och närstående. TilLiten finns på tre platser i Göteborg.

Pris

Gratis för alla

Anpassningar

 • Fysisk rörelse / Mobilitet

  Alla lokaler ligger i markplan. Lätt att komma in med vagn och du får gärna ha med dig gåstol för att träna - speciellt funktionellt på fredagar i Örgryte där det är gott om plats och en stor "discosal" att gåträna eller dansa i.

 • Syn

  Taktila upplevelser för barnen finns på alla våra tre platser i form av anpassade leksaker, känselböcker, bollhav och vi arbetar mycket med ljud.

 • Hörsel

  Personal kan TAKK och taktila tecken (bl.a. TaSSeLs). Det finns teckenböcker att läsa, vi arbetar med vibrationer från trumma när vi har sångsamling.

 • learning_communication Inlärning, språk och kommunikation

  TAKK, taktila tecken, bildstöd vid behov. En av projektmedarbetarna är till yrket logoped.

 • Koncentration & interaktion

  Avgränsad yta (Lövgärdet) eller litet hus, anpassad belysning samt hörselkåpor (Örgryte) finns att tillgå.

Information

 • Toalett
 • Mat / Fika
 • Vilorum
 • Ledsagarintyg krävs

Övrig beskrivning

TilLiten är en mötesplats för barn och föräldrar där barnet har en funktionsnedsättning/-variation. Föräldraledigheten kan bli väldigt ensam om man har ett barn som har en funktionsnedsättning/-variation. Kanske har du ännu inte fått kontakt med habilitering eller ens en diagnos. Kanske är du orolig eller har frågor eller ett behov av att få prata med någon som har det som du. Vi har en blandning av föräldrar och barn och det är ett lugnt tempo hos oss. Har du ett barn som är infektionskänsligt så är detta en bra plats för dig.

Vi har öppet tre dagar i veckan:
tisdag 9.30-12 i Lundby (öppna förskolan, Fyrklöversgatan 58)
onsdag 9.30-12 i Lövgärdet (Kryddan)
fredag 9.30-12 i Örgryte (FUB)

TilLiten är ett Arvsfondsprojekt, 2019-2021.

Kontakt och frågor!

Vardagar: Tisdag, Onsdag, Fredag 9.30-12

Lördagar: Stängt

Söndagar/helgdag: Stängt

Omdömen

Bli först med att skriva en recension!

Skriv ett omdöme om Öppna förskolan TilLiten

Övergripande betyg

Bli del av en stöttande gemenskap!

Att skapa en profil på Our Normal är enkelt och helt kostnadsfritt. Profilsidorna är enbart synliga för andra medlemmar. Bli en del av gemenskapen för att kunna ta nya kontakter och finnas där för andra familjer!

Läs mer

Missa aldrig en nyhet från oss

Ange din e-postadress för att få vårt nyhetsbrev. (Vi lovar att bara skicka nyhetsbrev lagom ofta! Du kan enkelt avsluta din prenumeration när du vill.)