Detta är Our Normal Expo

Med Our Normal Expo vill vi göra det enklare för familjer med barn med funktionsvariationer att hitta den information de söker om t.ex. olika destinationer och besöksmål samt passande produkter och appar.

Skapa konto Se utbud
 • Vad är Our Normal Expo?

  Our Normal Expo är en digital presentationsyta / annonstorg för verksamheter som vänder sig till barn, unga och familjer i behov av information om olika typer av anpassningar. Our Normal Expo drivs av den ideella föreningen som även driver Our Normal (läs mer här), och har startas av föräldrar som själva kände behovet av att enklare kunna hitta, söka och tycka till om det utbud och den information som vänder sig till familjer i liknande situationer.

 • Hur skapar jag ett annonsörskonto?

  För att kunna lägga upp en annons på Our Normal Expo, behöver du ha ett eget annonsörskonto. Det skaffar du här.

 • Varför behövs det?

  Information om tillgänglighet på besöksmål är idag ofta svår att hitta till och innehållet upplevs många gånger sakna all den information som behövs för att kunna göra en god förberedelse inför ett besök. Då behoven av anpassningar ser oerhört olika ut för olika familjer behöver även verksamheter bli bättre på att beskriva vad de gör när det kommer till tillgänglighet, från fler perspektiv än den fysiska miljön. Detta saknas dock ofta idag – och här vill vi med Our Normal Expo vara ett stöd och en hjälp till aktörer att vidareutveckla sin verksamhet är det kommer till anpassningar och inkludering. (Our Normal kan även erbjuda konsultstöd för de som önskar hjälp med att vidareutveckla sin verksamhet – läs mer om det nedan).

  När det kommer till produkter, appar, resetjänster är det idag ofta oöverskådligt och svårt att hitta vilket befintligt utbud som idag finns och som särskilt erbjuder lösningar för familjer med behov av olika typer av anpassningar. Med Our Normal Expo vill vi göra det enklare för såväl aktörer med ett relevant utbud som familjer med konkreta behov att mötas och hitta till varandra.

 • Varför ska vi vara med som annonsör?

  Genom att synas på Our Normal Expo får ni chans att nå ut till tusentals besökare inom målgruppen varje månad och berätta om er verksamhet. Våra besökare är primärt föräldrar/vårdnadshavare till barn/unga med funktionsvariationer, och därmed behov av någon form av anpassningar i vardagen för att uppnå full inkludering och delaktighet. En presentationsyta på Our Normal Expo hjälper er verksamhet att besvara frågor som målgruppen tycker är viktig och visar att ni vill vara lyhörda, inkluderande och välkomna alla typer av besökare. Som produkt-/apputvecklare får ni en unik möjlighet att nå ut till en definierad målgrupp som ofta letar information om nischade frågeställningar i linje med ert utbud.

 • Som arrangör av besöksmål/aktivitet vill Our Normal Expo att vi ska beskriva olika typer av anpassningar? Vilka typer av anpassningar avses?

  På Our Normal Expo finns chans att beskriva vad just er verksamhet gör för att möta behov av anpassning kring olika områden. Vi har valt att gruppera dessa områden i fem kategorier:

  • Fysisk rörelse/mobilitet
  • Syn
  • Hörsel
  • Inlärning, språk och kommunikation
  • Koncentration & Interaktion

  På sidorna där ni lägger till er information finns stödfrågor som hjälper er att besvara frågorna och det är möjligt att besvara samtliga kategorier av anpassningar, eller endast några om så är fallet. På er sida finns det även möjlighet att lägga upp en presentationsfilm samt bildstöd som kan hjälpa familjer att förbereda barn/unga inför ett besök till just er.

 • Vem får lägga upp en annons på Our Normal Expo?

  Our Normal Expo tillåter annonser från både vinstdrivande och ideella aktörer; såväl företag som föreningar är välkomna att synas på Our Normal Expo. Vi vill även uppmuntra såväl stora aktörer med ett brett utbud av familjeaktiviteter som nischade aktörer, som har en separat inriktning gentemot familjer med barn med funktionsvariaitoner, att ta del av möjligheten att synas på Our Normal Expo.
Vi är måna om att det innehåll som presenteras på Our Normal Expo ska vara av hög relevans för vår målgrupp och innehålla information som ger målgruppen ett mervärde i vardagen. Därför gör vi alltid ett godkännande innan publicering av nya annons på Our Normal Expo sker och förbehåller oss rätten att göra ett urval av vilka annonser som publiceras på expot. Ibland återkommer vi med kompletterande frågor innan publicering. Allt innehåll ska givetvis följa våra villkor samt vara av intresse för målgruppen. Om vi bedömer att så ej är fallet förbehåller vi oss rätten att ta bort innehållet. Vi väljer även ut viss offentlig information som större aktörer presenterar på sina webbplatser gällande tillgänglighetsinformation – för att på ett enklare sätt kunna förmedla denna till våra besökare.

 • Finns det en koppling mellan Our Normal Expo och kontaktsidorna för familjer?

  Nej, familjers kontaktsidor sköts separat från Our Normal Expo och annonsörer på Our Normal Expo får på inget sätt tillgång till kontaktsidorna eller mailadresser för kontoägare. Dock kan annonsörer på Our Normal Expo ges möjlighet att synas på vår webbplats genom reportage eller i vårt nyhetsbrev. Detta för att Our Normal’s grundidé handlar om att berika livet för familjer med barn med funktionsvariationer genom bredare kontaktnät samt att göra det enklare för alla familjer att göra sådant som alla andra gör. Vi vet att en viktig förutsättning för att just kunna göra det som alla andra gör är att ges tillgång till information som möjliggör förberedelser inför ett besök på ny plats och/eller förenkla sökandet efter utbudet av produkter och appar som ökar inkludering och delaktighet i vardagen.

 • Vi är ett assistansbolag som gärna vill synas på Our Normal Expo, är det möjligt?

  Nej, inte i dagsläget. Vi har valt att börja utveckla Our Normal Expo inom kategorierna besöksmål/aktiviteter, produkter och appar samt resor. Vi erbjuder i dagsläget inte exponeringsytor för olika typer av tjänstebolag – helt enkelt för det kräver en kvalitetsgranskning av mer omfattande karaktär. Med tiden som vi vidareutvecklar Our Normal Expo kan det dock vara något som blir möjligt. Välkommen att höra av er till expo@ournormal.org om ni har ytterligare frågor kring det.

 • Vad innebär det att familjer har möjlighet att tycka till och ge omdömen?

  Ett stort mervärde för vår målgrupp är möjligheten att få läsa om och dela med sig av erfarenheter till andra. Den direkta feedbacken gör det också möjligt för en arrangör/annonsör att få respons på sin verksamhet – och hitta styrkeområden att lyfta fram såväl i sitt interna arbete (exempelvis Employer branding) som externt i sin marknadskommunikation, samt identifiera eventuella områden för vidareutveckling. Vill man som arrangör ha möjlighet att besvara omdömen är det möjligt genom att teckna ett pluskonto hos Our Normal Expo.

 • Vad kostar det?

  Tjänsten tillhandahålls gratis för ideella föreningar, och tillsvidare utan kostnad även för kommersiella aktörer. Som kommersiell aktör har man med ett gratis-konto dock ej möjlighet att besvara familjers omdömen, eller ta del av pluserbjudanden så som att synas på framträdande exponeringsyta, i reportage eller i vårt nyhetsbrev. Genom att teckna ett plus-konto öppnas dessa möjligheter upp och ni erbjuds även möjligheten att köpa konsulttjänster för att vidareutveckla er verksamheten inom inkludering och delaktighet till ett förmånligt pris. För mer information om prisuppgift för plus-konto, förfrågan om konsulttjänster eller andra frågor är ni välkomna att kontakta oss på expo@ournormal.org.

 • Vi är en arrangör av besöksmål/familjeaktiviteter/resor och skulle vilja ha professionellt stöd med att utveckla vår verksamhet inom tillgänglighet och inkludering. Hur gör vi?

  För rådgivning och konsulttjänster inom ämnet delaktighet och inkludering för familjer med barn dem funktionsvariationer är du välkommen att kontakta vårt team som har stor erfarenhet av att stötta verksamheter inom detta område. Med tidigare erfarenhet från konsultverksamhet inom organisations- och kulturutveckling samt fördjupad nischkompetens inom inkludering, delaktighet, mänskliga rättigheter och tillhörande kommunikationsområde är vi redo att stötta dig och din verksamhet att ta nästa steg och vidareutvecklas mot att bättre kunna möta samtliga gästers och besökaress alla olika behov! Ta gärna en kontakt med oss till jenny@ournormal.org så återkommer vi för att på bästa sätt hjälpa dig och din verksamhet att komma vidare i arbetet.

 • Var hittar jag information om villkor för användning av Our Normal Expo och hantering av personuppgifter?

  All denna information hittar du i Our Normal Expos Användarvillkor samt Sekretesspolicy.

 • Var vänder vi oss om vi vill veta mer?

  För svar på frågor om Our Normal Expo är du välkommen att kontakta oss på expo@ournormal.org Du kan även använda vårt kontaktformulär.

 • Vem är ansvarig utgivare?

  På vår kontaktsida hittar du information om ansvarig utgivare.

Nå familjer genom Our Normal Expo!

Bli annonsör