På Our Normal möts familjer med erfarenheter av olika funktionsvariationer. Många finns redan där och söker nya kontakter. Bland annat med erfarenheter av Autism, Ataxia telangiectasia, ADHD, Downs syndrom, Muskeldystrofi, Cerebral Pares, Epilepsi, Flerfunktionsnedsättning, Hjärnskada, Hörselnedsättning, Hydrocefalus, Oklar diagnos, Rörelsenedsättning, Utvecklingsstörning, Pallister-Killians syndrom, Noomans syndrom, Synnedsättning, Sällsynt kromosomavvikelse, Tuberös Skleros. Att skapa ett familjekonto är enkelt och det finns många bra anledningar till att vara med! Som till exempel...

Delade erfarenheter?
Ni söker andra med erfarenhet av samma eller liknande funktionsvariation? Eller vill själva vara med som stöd för andra?
Barn i samma åldrar?
Ni kommer gärna i kontakt med andra familjer med barn i samma åldrar. Kanske för nya bekantskaper!
Ut och resa?
Ni planerar en resa och söker lokala tips från en familj som känner till orten?
Delade intressen?
Ni vill hitta andra familjer som delar samma intressen som ni.

Reportage

Här delar vi med oss av korta intervjuer, tips och tankar från andra familjer med särskilda erfarenheter!

Strössla med böcker och prata om det ni läser

Författaren Ann-Charlotte Ekensten skriver lättlästa böcker för barn och vuxna – både skönlitterära böcker och faktaböcker. Vi har träffat henne för att prata om böcker, familjeliv och hur man får barnen intresserade av läsning.

2018-06-14

Läs hela inlägget

“Att cykla är frihet för oss”

Denna kortare cykelberättelse handlar om familjen Ekensten som gärna cyklar tillsammans! Dottern Malin föddes med Downs syndrom och här berättar hon och pappa Matti om deras cykelerfarenheter.

2018-05-11

Läs hela inlägget

“Det är roligt att cykla iväg själv!”

Att cykla tillsammans är något som många kanske tar lite för givet, men som kan vara ett större steg att ta för flera familjer. I detta reportage berättar mamma Hanna och Viggo om familjens cykelerfarenheter från både hemmakvarteret och från en längre tur till ön Ven.

2018-05-09

Läs hela inlägget

“Jag vill dela med mig av det jag fått lära mig genom åren”

Malin är tvåbarnsmamma, egenföretagare och full av idéer. Sonen Max föddes med en immunsjukdom och har även andra komplikationer som påverkar livet dygnet runt. I vintras medverkade Malin i Kalla Fakta där familjens situation och deras kamp för sina rättigheter uppmärksammades.

2018-04-10

Läs hela inlägget

En meningsfull fritid är viktig för alla

Fritidsinfo.se är Zandras brinnande intresse och stora kall i livet. Erfarenheten av att ha vuxit upp med en bror med autism och kognitiv funktionsnedsättning har gjort Zandra väl medveten om behoven som finns, och hur viktigt det är med en meningsfull fritid.

2018-03-26

Läs hela inlägget

Så funkar det

Tjänsten är öppen för alla familjer med barn som har någon slags funktionsvariation. Varje familjs behov är individuella, därför blir varje kontakt ni tar också individuell. Alla möts med respekt och all information är endast öppen för andra registrerade medlemmar.

Du kan läsa mer om hur tjänsten funkar här

Missa aldrig en nyhet från oss

Ange din e-postadress för att få vårt nyhetsbrev.