På Our Normal möts familjer med erfarenheter av olika funktionsvariationer. Många finns redan där och söker nya kontakter. Bland annat med erfarenheter av Autism, Ataxia telangiectasia, ADHD, Downs syndrom, Muskeldystrofi, Cerebral Pares, Epilepsi, Flerfunktionsnedsättning, Hjärnskada, Hörselnedsättning, Hydrocefalus, Oklar diagnos, Rörelsenedsättning, Utvecklingsstörning, Pallister-Killians syndrom, Noomans syndrom, Synnedsättning, Sällsynt kromosomavvikelse, Tuberös Skleros. Att skapa ett familjekonto är enkelt och det finns många bra anledningar till att vara med! Som till exempel...

Delade erfarenheter?
Ni söker andra med erfarenhet av samma eller liknande funktionsvariation? Eller vill själva vara med som stöd för andra?
Barn i samma åldrar?
Ni kommer gärna i kontakt med andra familjer med barn i samma åldrar. Kanske för nya bekantskaper!
Ut och resa?
Ni planerar en resa och söker lokala tips från en familj som känner till orten?
Delade intressen?
Ni vill hitta andra familjer som delar samma intressen som ni.

Reportage

Här delar vi med oss av korta intervjuer, tips och tankar från andra familjer med särskilda erfarenheter!

“Jag vill dela med mig av det jag fått lära mig genom åren”

Malin är tvåbarnsmamma, egenföretagare och full av idéer. Sonen Max föddes med en immunsjukdom och har även andra komplikationer som påverkar livet dygnet runt. I vintras medverkade Malin i Kalla Fakta där familjens situation och deras kamp för sina rättigheter uppmärksammades.

2018-04-10

Läs hela inlägget

En meningsfull fritid är viktig för alla

Fritidsinfo.se är Zandras brinnande intresse och stora kall i livet. Erfarenheten av att ha vuxit upp med en bror med autism och kognitiv funktionsnedsättning har gjort Zandra väl medveten om behoven som finns, och hur viktigt det är med en meningsfull fritid.

2018-03-26

Läs hela inlägget

Just barnkalas kan vara en sådan stigmatiserande grej

Med ett brinnande engagemang har den sociala entreprenören och pappan Johan Wendt bland annat startat framgångsrika Mattecentrum. När en av hans tvillingdöttrar blev diagnostiserad inom autismspektrumet grundade han Ung Autism, och i höstas anordnade han ett stort barnkalas på Kungliga Operan dit alla vara välkomna.

2018-03-13

Läs hela inlägget

Om familjelivet och att underlätta vardagen med hjälp av digitala verktyg

Vi åkte till Norrköping för att träffa Susanne och prata om familjeliv, vardagstips och hennes engagemang kring att stötta och peppa andra familjer. Med erfarenhet från sitt eget föräldraskap startade hon för ett år sedan också Funktionskompassen.se.

2018-03-02

Läs hela inlägget

Familjen Nordelöf i fjällen

Familjen Nordelöf spenderade sportlovet i Norska Hafjell. Här svarar mamma Anna på några frågor om dagarna i backen och kvällarna i stugan!

2018-02-21

Läs hela inlägget

Så funkar det

Tjänsten är öppen för alla familjer med barn som har någon slags funktionsvariation. Varje familjs behov är individuella, därför blir varje kontakt ni tar också individuell. Alla möts med respekt och all information är endast öppen för andra registrerade medlemmar.

Du kan läsa mer om hur tjänsten funkar här

Missa aldrig en nyhet från oss

Ange din e-postadress för att få vårt nyhetsbrev.