21 april, 2023

Our Normal’s initiativtagare Jenny Lindström Beijar har varit hos Maria Krafft Helgesson i podden ”Maria inspireras av…” för att prata om universell utformning och vad det kan ha för innebörd för samhälle, företag och organisationer.

”Det finns så mycket innovation som samhälle, organisation och företag gått miste om i många år just för att de missat att tidigt involvera och fråga efter perspektiv och erfarenhet från individer med normbrytande funktionalitet”. Detta är ett av de perspektiv på universell design och innovation som diskuteras i avsnittet, och Jenny ger exempel på nya idéer och lösningar som kommit från ett initialt ”nischbehov” – men som visat sig ha stor effekt och potential för många.

Jenny pratar med Maria
Jenny Lindström Beijar

Att arbeta med universell design handlar just om att att ta en en stor bredd av perspektiv och erfarenheter tidigt in i utvecklingsarbeten – och därmed helt enkelt göra ”rätt från början” – och slippa dyra och ofta mindre estetiskt tilltalande tilläggslösningar eller anpassningar i efterhand. ’Nödvändigt för vissa, bra för alla’ är precis vad universell design handlar om – ett värdeskapande arbete för såväl företag som organisationer att nå sina mål inom social hållbarhet och samtidigt attrahera en mycket större målgrupp.

Maria pratar med Jenny
Maria Krafft Helgesson

Här hittas avsnittet att titta på via youtube och här finns avsnittet att lyssna på via Spotify.

Bli del av en stöttande gemenskap!

Att skapa en profil på Our Normal är enkelt och helt kostnadsfritt. Profilsidorna är enbart synliga för andra medlemmar. Bli en del av gemenskapen för att kunna ta nya kontakter och finnas där för andra familjer!

Läs mer

Missa aldrig en nyhet från oss

Ange din e-postadress för att få vårt nyhetsbrev. (Vi lovar att bara skicka nyhetsbrev lagom ofta! Du kan enkelt avsluta din prenumeration när du vill.)
Our Normal