21 februari, 2018

Familjen Nordelöf spenderade sportlovet i Norska Hafjell. Här svarar mamma Anna på några frågor om dagarna i backen och kvällarna i stugan!

Hej familjen Nordelöf! Ni befinner er på fjällsemester i Hafjell, hur har ni det där uppe?

Vi har det toppenbra i Hafjell! Det är massor av snö och backarna är långa. Flera av dagarna har det varit strålande sol!

Molly, Melker och Anna sitter vid ett bord ute i solen
Molly, Melker och Anna

Har ni varit på fjällsemester tidigare eller är detta första gången?

Vi åker på skidsemester varje år, till Norge eller Sverige, ofta på sportlovet. Så alla barn har åkt sedan de var riktigt små.

Melker och Anders på skidor
Melker och Anders

Är det skidåkning som står i fokus eller hittar ni mest på andra roliga saker?

På dagarna är det skidåkning som gäller, denna gång nästan enbart utförsåkning men även lite längdskidor. Tidigare år har det varit en hel del snowracer och pulkaåkning, men i år har vi varit i backen typ 9-16. På kvällarna hänger vi i stugan med våra kompisar (som vi delar stuga med), spelar spel och leker.

Maja med snowboard
Maja med snowboard

Vad är det bästa med att vara på fjällsemester?

Majas favorit var att prova snowboard vilket gick jättebra. Melker blir allt bättre på att svänga men vill inte alltid svänga så mycket som behövs så det går oftast ganska fort neråt, vilket han älskar (därför får han åka med sele i branta backar). Mollys favorit var att gå i skidskola, lära sig ploga, bromsa och få medalj.

Mamma Anna älskar snö och att få åka skidor på längden och på tvären, pappa Anders gillar slalom och att åka tillsammans hela familjen.

Melker och Molly i snön
Melker och Molly

Har ni några speciella knep som kan göra en fjällsemester lite extra lyckad?

Vi gillar att bo i stuga, laga egen mat och istället lyxa lite i backen – ha med extra energi i form av go fika, choklad eller russin som håller humöret uppe. Ett knep är att hitta en bra värmestuga där man känner sig hemma och kommer tillbaka till (rutiner, rutiner) och lyssna på barnen när det behövs en paus. En bra sele för barn är ju också en räddning, liksom att ha bra koll på systemet, barnområden och snälla backar. Och att avsluta i tid.

I år fick vi dessutom ett gratis ledsagarliftkort för att kunna åka med Melker (som har Downs syndrom) samt rejäl rabatt på hans liftkort vilket vi uppskattar mycket och gärna lyfter fram med Hafjell (vi har inte erbjudits detta tidigare på någon annan av de skidorter vi varit på).

I vår familj:

Mamma Anna, pappa Anders, Maja 10 år, Melker 8 år, och Molly 5 år.

Bli del av en stöttande gemenskap!

Att skapa en profil på Our Normal är enkelt och helt kostnadsfritt. Profilsidorna är enbart synliga för andra medlemmar. Bli en del av gemenskapen för att kunna ta nya kontakter och finnas där för andra familjer!

Läs mer

Missa aldrig en nyhet från oss

Ange din e-postadress för att få vårt nyhetsbrev. (Vi lovar att bara skicka nyhetsbrev lagom ofta! Du kan enkelt avsluta din prenumeration när du vill.)
Our Normal