1

Skapa konto – lätt och utan kostnad

Skapa ett konto genom att registrera din mailadress och eget valfritt lösenord. Verifiera kontot genom att klicka på länken som du sedan får i ett separat mail.

2

Berätta lite om er familj

Välj ett eget profilnamn och en egen profilbild för er familj. Skriv därefter en liten familjeberättelse som presenterar er. Ni väljer helt själva hur mycket ni vill dela med er av i er familjeberättelse.

Er familjeberättelse kan till exempel gärna innehålla en beskrivning av vilka ni är i familjen, vad ni gillar att göra och vilka erfarenheter ni kan dela med er av till andra.

Ha gärna ett profilfoto i liggande format redo när ni skapar er profil!

Exempelprofil - Our Normal

3

Gör er familjeprofil upptäckbar för andra

Gör din familj upptäckbar för andra genom att indikera den med “taggar” om till exempel vilken funktionsvariation ni har erfarenhet av, i vilka åldrar ni har barn och vad ni gillar att göra. Några saker är minimum för att kunna skapa en profil, men det mesta är helt valbart.

4

Välj kontaktmöjligheter. Träffas, dela tips, eller bara finnas!

Markera på vilket sätt och om vad ni är intresserade av att bli kontaktade av andra familjer;
Meddelande på ournormal.org: ”Andra familjer får gärna kontakta oss via kontaktformuläret”.
Ge restips och svara på frågor om vårt område: ”Andra familjer får gärna kontakta oss för att få tips inför en resa eller ställa en fråga om vårt område.
Träffas på riktigt: ”Vi träffar gärna andra familjer som skulle vilja ses på riktigt.

Det finns också alltid möjligheten att välja ”Inte just nu” om ni inte hinner, orkar eller vill vara aktiva just nu. Då försvinner kontaktformuläret på din profilsida. Av olika anledningar kan vi alla ha mycket omkring oss och våra familjer i perioder. Att ändå bara visa för varandra att vi finns, kan vara av stort värde.  Status går sedan lätt att ändra över tid.

5

Klart!

Nu kan ni själva söka och enkelt komma i kontakt med andra familjer.
Ni blir också upptäckbara för andra familjer. Kanske väntar några nya bästa vänner runt hörnet, eller kanske finns det en nybliven familj där ute som skulle ha stor glädje av att få komma i kontakt med just er!

 

Family - parents and son born with Down syndrome

Foto: Nathan Andersson

Frågor och svar

Vem kan se vår familjeprofil?

Familjeprofilerna är enbart synliga för andra registrerade medlemmar, och din egen profilsida skyddas av ditt användarnamn och lösenord. Informationen går inte att nå för personer som inte har ett eget användarkonto och informationen är ej upptäckbar via sökmotorer som t.ex. Google.

På vilket sätt syns informationen om funktionsvariationen i familjeprofilen?

Särskilda behov och förmågor avseende motorik, kommunikation, inlärning och/eller koncentration?
En specifik funktionsvariation som avser t.ex. synnedsättning, hörselnedsättning, Cerebral pares, Downs syndrom, kromosomavvikelse, muskelsjukdom, Dravets syndrom, Williams syndrom, Autism, Asperger, Epilepsi, Intellektuell funktionsnedsättning, Rörelsenedsättning, ADHD? Eller något annat som är det normala i just er familj?

För att indikera den funktionsvariation som ni har erfarenhet av i er familj finns möjligheten att antingen beskriva i mer övergripande termer eller mer specifikt. Som familj väljer ni själva på vilken nivå ni vill göra beskrivningen, men värt att tänka på är att ni blir upptäckbara, och kan vara ett stöd för, fler andra familjer ju mer specifika ni är.

Olika kontaktvägar

Hur kontaktar jag andra familjer?

Du tar kontakt med en annan familj genom att använda tjänstens kontaktformulär. Den som får ditt meddelande får då din kontaktinformation, och kan därefter besvara din fråga via mail.

Hur sparar jag familjekontakter?

Om du hittar en familj som du tror du vill komma i kontakt med någon gång i framtiden kan du välja “Följ denna familj”. Då sparas en påminnelse om familjeprofilen till din egen sida under rubriken “Familjer jag följer”.

Hur skyddad är min information?

Our Normal arbetar dedikerat med datasäkerhet, och tar frågan om personlig integritet på internet på stort allvar. All information mellan dig och våra servrar är krypterad via SSL-certifikat (Secure Socket Layers), och den enda unika informationen kring dig som användare som vi samlar in är uppgifter för att registrera ett konto (mail och lösenord). I övrigt väljer du själv i vilken utsträckning du delar med dig av personliga uppgifter på din profilsida. Vi delar under inga omständigheter med oss av personlig medlemsinformation till någon tredje part.

Samtidigt är det bra att tänka på att information som delas öppet på internet i större forum aldrig kan anses vara 100 % säkert  – så tänk på vilken information du delar med dig av. Vi som grundat Our Normal vet att behovet av att kunna dela frågor med varandra mellan familjer är stort, men att kunna göra det i mindre privata forum ofta är att föredra före större öppna forum. Genom att tjänsten gör det möjligt för familjer att hitta och kunna kontakta varandra en-och-en är vår förhoppning att uppmuntra till kommunikation och samtal i mindre grupper och fler möten i privata sammanhang helt enkelt!

Vill du rapportera en profil?

Alla användare har möjlighet att rapportera profiler som inte agerar i enlighet med tjänstens syfte, och vi förbehåller oss rätten att omedelbart stänga av ett konto om det finns anledning att misstänka att det bryter mot tjänstens Användarvillkor och Sekretesspolicy. Du rapporterar profilen genom att välja “Rapportera denna profil” på den aktuella familjeprofilsidan. Maila också gärna en motivering till varför du vill rapportera profilen till info@ournormal.org.

Vad kostar det?

Att använda Our Normals tjänst är gratis och ej kopplat till någon fast eller månatlig kostnad.

Familjenätverket för er som enkelt vill ta nya kontakter!

Ni delar intressen?
Ni har liknande erfarenheter?
Ni har barn och syskon i samma åldrar?
Ni planerar en resa och söker tips?
Ni pratar samma språk?
Ni söker stöd från andra? Ni vill vara ett stöd för andra?

Hitta andra familjer