12 december, 2021

Our Normal Association är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att berika livet för familjer med barn med normbrytande funktionsvariationer. Organisationens arbete vänder sig brett till målgruppen, och syftar till att ge familjer möjligheter att bygga nätverk samt påverka företag och samhälle att arbeta för mer inkluderande produkter, tjänster och miljöer. Webbplatsen www.ournormal.org är navet för organisationens arbete, som idag når tusentals varje månad genom webbplats samt digitalt nyhetsbrev och sociala medie-kanaler. Nu söker vi en redaktör som vill arbeta för en framtid där vi alla ges och får ta plats!

Arbetsbeskrivning
Den vi söker kommer arbeta tillsammans i ett team med organisationens verksamhetsledare och kommunikatör med att:

 • Delta i det strategiska kommunikationsarbetet med varumärkesplattform, grafisk profil och kommunikationsplan
 • Skapa och underhålla webbplatsens reportagedel: löpande producera och skapa innehåll och nyhetsartiklar
 • Skapa innehåll  och publicera i sociala medier
 • Producera och följa upp digitalt nyhetsbrev löpande
 • Delta i löpande uppdateringar av webbplatsen i sin helhet
 • Ta fram eventkommunikation, t.ex. framtagande av grafiskt material

Vad vi erbjuder
Uppdraget är ideellt och genomförs i ett team med flera ideella krafter som arbetar gemensamt. Genom uppdraget erbjuds du:

 • Bli en del av en proaktiv organisation med ambitioner att förändra samhället för barn och unga med normbrytande funktionsvariationer
 • Arbete med ett dedikerat team som arbetar utifrån ett entreprenöriellt och engagerande förhållningssätt
 • Arbete för en organisation vars verksamhet i första hand utförs digitalt
 • Arbete med innovationsdrivna processer utifrån en delad värdegrund; arbetet hålls samman av att vi drivs av liknande synsätt kring vad och hur vi vill arbeta med samhällsförändring.
 • Kompetens kring inkluderande kommunikation och budskap
 • Möjlighet att lära sig och utveckla kompetenser kring redigering, publicering och hantering av flera olika digitala verktyg och kanaler.

Vad vi söker
Vi söker dig som brinner för att göra skillnad och som vill vara med och lyfta, förändra och sprida kommunikation och profilering kring funktionsrättsorienterade frågor i samhället. Vi ser gärna att du är mitt i en påbörjad, eller har genomgått en kommunikationsutbildning och på ett övergripande plan hanterar text- och bildredigering i t.ex. InDesign eller liknande verktyg, produktion av egna intervjuer och nyhetsartiklar, social media content i form av video, foto och text, textproduktion på både svenska och engelska och viss enklare analysuppföljning. Kompetens inom sökordsoptimering och sökordsannonsering är ett plus. Även om du inte har erfarenhet av det än ser vi gärna att du drivs av en nyfikenhet att lära och hänga med i de ständigt föränderliga kommunikationslandskapet där nya verktyg också skapar nya möjligheter.

Omfattning
Vi uppskattar arbetsinsatsen till ca 8-12 timmar/vecka och söker i första hand någon som vill arbeta i rollen under minst 6 mån.

Ansökan
Skicka din ansökan genom ett CV samt personligt brev (i valfritt format) till jenny@ournormal.org. Senast 7/2 uppskattar vi din ansökan.

Our Normal Association
Our Normal Association är en ideell förening med säte i Göteborg. Verksamheten drivs dock ortsoberoende. Föreningen har startats med syftet att utveckla webbplatsen www.ournormal.org samt att arbeta för framtagande av fler moderna digitala verktyg för familjer med barn med normbrytande funktionsvariationer. Föreningen är fristående, partipolitiskt och religiöst obunden. Organisationens värdegrund handlar om att arbeta utifrån att vara en positiv förändringskraft, empowering och hjärtlighet.

 

mobile and a social media like

Bli del av en stöttande gemenskap!

Att skapa en profil på Our Normal är enkelt och helt kostnadsfritt. Profilsidorna är enbart synliga för andra medlemmar. Bli en del av gemenskapen för att kunna ta nya kontakter och finnas där för andra familjer!

Läs mer

Missa aldrig en nyhet från oss

Ange din e-postadress för att få vårt nyhetsbrev. (Vi lovar att bara skicka nyhetsbrev lagom ofta! Du kan enkelt avsluta din prenumeration när du vill.)
Our Normal